| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
tomunneck
: 27
Status: Offline SoGi: 989
|
|
|
|
|
dochodzi tutaj kwestia czy ktos chce trzymac forme przez caly rok czy 2/3 roku sie zalewac a robic forme na 2 miesiace wakacji  |
|
|
| Back to top |
|
 |
Krzychacz
Moderator
 Wygrał koszulkę
Status: Offline SoGi: 7868
ModPoints:340
|
|
|
|
|
słusznie powiedziane.
proponuję, żeby ktoś przedstawił wtakim razie inną koncepcję diety ( może velocity diet lub anabolic diet) uzupełniając to suplami z nowej linii. może wyjdzie jakiś inny ciekawy schemat. można spróbować pod siebie wsisując orientacyjne dane - obwody, wzrost, wagę, zatłuszczenie itd. |
|
|
| Back to top |
|
 |
Krzychacz
Moderator
 Wygrał koszulkę
| |
| Back to top |
|
 |
venice42002
: 37
Joined: 25 Oct 2006 Posts: 391 Galeria:venice42002 Location: USA
Status: Offline SoGi: 1624
|
|
|
|
|
nie chce sie wymadrzac w tym temacie,ale czytalem,widzialem przyklady ze dieta ketogeniczna,miala wplyw na rekompozycje organizmu,palac tluszcz rownoczesnie notowano wzrost tk miesniowej.
Kilku znanych zawodnikow podobno na tego rodzaju diecie przygotowalo forme zyciowa.
Sam probowalem kilkakrotnie wprowadzic organizm w stan ketozy,ale szybko zniechecalem sie poczatkowymi objawami towarzyszacymi temu przechodzeniu.Sprawa z rekompozycja rownoczesnie nie jest sprawa prosta.Szczerze od dawna glowkuje nad tym problemem i nie moge sobie poradzic. |
|
|
| Back to top |
|
 |
maly mis84
Zasłużony dla IS
 Wygrał koszulkę
Joined: 20 May 2004 Posts: 6498 Galeria:maly mis84 Location: Kłodzko - perła Sudetów
Status: Offline SoGi: 1187
ModPoints:0
| |
| Back to top |
|
 |
Krzychacz
Moderator
 Wygrał koszulkę
|
|
|
|
|
| nie jestem zwolennikiem ketogenicznej. nie ważne z resztą, bo schodzimy z tematu. chciałem po prostu zaznaczyć, że priorytetem do celu będzie ustalenie jakiejś kaloryczności diety. na jaką się zdecydujemy to już inna sprawa. waznym jest, aby suplementacja była dopasowana pod konkretny rodzaj diety. |
|
|
| Back to top |
|
 |
rib
Status: Offline SoGi: 71
|
|
|
|
|
Krzychacz a jak ma wyglądać suplementacja w dni nie treningowe - tak samo jak w nietreningowe ?? Czy dieta powinna być ustawiona na 0 czy z lekkim deficytem ??
Chwilowo brak ciągle nowości u Cybera, czym można zastąpić Pimp Ressurection (jeśli to w ogóle możliwe ?? |
_________________ -- r -- |
|
| Back to top |
|
 |
q3aki
Moderator
: 25
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 1099 Galeria:q3aki Location: Nowa Sól, Wrocław, Zielona Góra
Status: Offline SoGi: 2002
ModPoints:0
|
|
|
|
|
rib doczytaj 1 post w temacie i bedziesz wiedzial jaka dieta... |
_________________ I'm The Pain That You Feel Inside |
|
| Back to top |
|
 |
rib
|
|
|
|
|
Z dietą faktycznie dałem ciała (za dużo pracy
Ale nadal nie wiem jak z suplementacją w dni nietreningowe, czy ma wyglądać tak samo czy jakieś zmiany ?? (ćwiczę tylko 4 dni w tygodniu wiec dobrze by było wiedzieć jak postąpić w pozostałe wolne
Taki experyment o którym mowa w temacie planowałem od dawna ale teraz mam na niego czas i predyspozycje więc chciał bym 3 najbliższe miesiące stać się obiektem doświadczeń  |
|
| Back to top |
|
 |
Krzychacz
Moderator
 Wygrał koszulkę
|
|
|
|
|
| w dni wolne wystarczy samo mono. jeśli masz duży deficyt kalorii i tendencje do szybkiej utraty mięsa wskazanym było by dorzucenie dodatkowych bcaa i/lub Amino Juice |
|
|
| Back to top |
|
 |
rib
|
|
|
|
|
Dieta będzie początkowo na zero, może w dalszym okresie czasu zejdę z kaloriami na lekki minus, zobaczę jakie będą efekty
Planuje 2.5g białka na kg, i zastanawiam się czy nie dać więcej tłuszczy zmniejszając tym samym ilość węglowodanów co powinno wpłynąć pozytywnie na cały proces transformacji
Dawkowanie supli w dni nie treningowe planuje podobnie jak rano w treningowe.
Jedno pytanie : pisałeś że po treningu aeroby albo HIIT - ciekawi mnie jak to ostatnie wpłynie na sylwetkę i czy nie pożre mięśni zamiast fatu ?? Często ostatnio spotyka się własnie propozycje HIIT po treningu siłowym, mimo przeświadczenia że tak nie powinno być. Tutaj cały trening jest jednak mocno obsadzony w BCAA (dawka przed, dawka w trakcie i odpowiednia ochrona z regeneracją po treningu) pytanie czy to wystarczy ?? |
|
| Back to top |
|
 |
Krzychacz
Moderator
 Wygrał koszulkę
|
|
|
|
|
| przedstaw swoją propozycję diety, treningu i suplementacji, żebym miał się do czego odnieść. jeśli obawiasz się o zbytnie pożarcie mięsa możesz zacząć od zwyczajnego cardio, a następnie wprowadzać HIIT, obserwować reakcje organizmu i ewentualnie modyfikować kaloryczność, w tym weglowodany okołotreningowe i ilości antykatabolików. |
|
|
| Back to top |
|
 |
rib
|
|
|
|
|
Więc po kolei
Tydzień wygląda tak :
Siłownia x2 (5x5 bill Star Trening) trening rano poprzedzony posiłkiem.
Squash x1 (pełna godzina grania) trening rano, na czczo (przed w trakcie i po BCAA popijane)
Basen / bieganie (miedzy 45-60minut) tak jak squash na czczo i obłożone BCAA
Dieta : Zapotrzebowanie około 2500 (jestem endomorfikiem) na 1kg masy :
B 2.5 / T 1.5 / W reszta Dieta ustawiona na zero.
Teraz przy takiej suplementacji jaką proponowałeś na początku i takim rodzaju treningów jak widział byś rozłożenie posiłków (stosując się do proponowanego rozwiązania) ?? Oczywiście jestem otwarty na krytykę oraz na zmiany. Jeśli będzie to konieczne trening siłowy mogę przenieść na godziny popołudniowe (chociaż wolał bym ćwiczyć rano, zaoszczędza mi to masę czasu  |
|
| Back to top |
|
 |
Krzychacz
Moderator
 Wygrał koszulkę
|
|
|
|
|
jak dla Ciebie schemat zaproponowany przeze mnie na początku nie pasuje. trzeba by to zmodyfikować. jeśli chcesz poważnie podejść do sprawy potrzebował bym dodatkowych informacji. dobrze było by gdybyś wkleił fotke sylwetki.
jakie masz doświadczenie dietetyczno-treningowe? jakie masz spostrzeżenia jak reagujesz na określoną kaloryczność, określone proporcje B/T/W w diecie? jak trenowałeś do tej pory, jak wyglądała dieta i suplementacja i jak w odpowiedzi na to zmieniała się Twoja forma?
trening może być. przy ćwiczeniach siłowych 2x na tydz. nie można mówic o typowo kulturystycznej rekompozycji, ale myślę, że można wpisać w ten plan diete i suplementację.
na razie mogę powiedzieć, że nie zalecam treningu na czczo. jeśli trwa on krótko - do godzinki to nie ma snesu popijania czegoś specjalnego w trakcie. wystarczy jak bezpośrednio przed wypijesz porcje izolatu serwatki + 10-20g bcaa. bezpośrednio po treningu porcja Amino Juice.
jaki spalacz masz zamiar zastosować? |
|
|
| Back to top |
|
 |
rib
|
|
|
|
|
No niestety chwilowo nie mam jak wkleić foto ale postaram się to szybko nadrobić.
Co do B/T/W to ucięcie węglowodanów zawsze skutkowało u mnie spadkami na wadze czasem drastycznymi czasem wolniejszymi
Do tej pory trenowałem 3x siłownia i 2 dni squash/krav maga, z braku czasu ograniczam powoli aktywność (czułem tez brak siły i chęci do treningu bo cały dzień zajmowała praca i treningi a w weekend zamiast odpoczywać to ciągle było coś do zrobienia). Dieta to albo 0 albo lekki +/- B/T/W 2/1/3 głównie stosuje BCAA i kreatynę (Xpand lub jak obecnie MAN Orotonine)
W przypadku redukcji często traciłem mięso ale to tylko ze względu na głupotę moją Przy zwiększano kaloryczności + Kreatyna szybko odbudowywałem straty ale i łapałem brzuch i to on jest moją zmorą
Jeśli do tego co podałem dało by rade dopasować dietę i suple to będę bardzo wdzięczny i chętnie zdam relacje jak to będzie szło (pewnie jest masę ludzi takich jak ja które nie szukają typowo kulturystycznej sylwetki a raczej chcą wyglądać dobrze - bez tłuszczu z pewną doza mięśni
Skoro nie zalecasz treningów na czczo to ok, zastosuje się do twoich zaleceń (Białko i bcaa)
Spalacze to nowości od Cybera w maju i czerwcu do tego czasu nie wiem czy coś zarzucę (może Meltdown z VPX) |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
|