• Wyślij mi nowe hasło |
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Fotki
  • Szukaj
  • FAQ
  • Facebook
  • Sklep
Forum Imperium Sportu Strona Główna -> Imperium Sportu -> Doping -> Przygotowania do lata najlepszy środek - SALBUTAMOL
Wersja do wydruku
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Idź do strony :
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  »
Imprerium Sportu - Kategorie
Zobacz poprzedni temat - Zobacz następny temat  
festus
Moderator

Status: MEGA DEALER

Galeria:festus

Status: Offline
SoGi: 2820
Post Wysłany: Nie Maj 09, 2004 11:39      Temat postu: Hehehe ! Przygotowania do lata najlepszy środek - SALBUTAMOL Odpowiedz z cytatem
W końcu się zmobilizowałem i doszedłem do wniosku, że modernizacje trzeba zacząć od konkretnego info na temat Salbutamolu. Zbliża się lato więc dużo osób myśli co by zapodać, na spalenie mniejszej lub większe ilości sadełka _jezyk.gif najczęściej jest to "większej" ale nie o tym mialem mówić _usmiech.gif Jest multum środków na rynku zarówno legalnym jak i czarnym które wydawać by się mogło świetnie spełnią swoje zadanie wystarczy, że trochę pobiegamy ograniczymy kalorie i sadło spali się niczym w piecu hutniczym. Pozostaje tylko jedna kwestia proporcjonalność skutków ubocznych i pożądanych efektów które po określonym środku zaobserwujemy. Jak dla mnie jest to bardzo ważna kwestia, jestem nadciśnieniowcem i mam lekki przerost serca (nie mylić z przerostem mięśnia sercowego) dlatego kwestia bezpieczeństwa jest dla mnie jednym z głównych priorytetów.

Zobaczmy więc co mamy do wyboru:

1- Wszelkiego rodzaju Termogniki oparte na efedrynie naturalnej: Thermal PRO Pro, Therma Pro (kiedyś) i wiele innych odpowiedników przeróżnych firm.

2- Domowe meody oparte o syntetyczną Efedrynę i Aspirynę.

3- Metody strzykawkowe czyli: SGH (Syntetyczny Hormon Wzrostu),T3 (Hormon Tarczycy), Insulina;)

4- Jest tez kilka nowych względnie bezpiecznych środków tj. Tight i T3 (firmy San) i wszystkie ich odpowiedniki produkowane przez wiele różnych firm.

5- Część leków z grupy B-mimetyków takich jak: Salbutamol i Clenbuterol

Biorąc pod uwagę skutki uboczne środki z 1,2 i 3 grypy jak dla mnie odpadają od razu ponadto cena niektórych z nich jest tak duża ze nawet gdyby ktoś się zdecydował to i tak nie będzie go na nie stać _usmiech.gif
Środki z 4-tej grupy są dobre jednak pozostawiają wiele do życzenia pod względem oszczędzania mięśni w trakcie spalanie tłuszczu ponadto są również drogie i zaliczają się do grupy najmniej skutecznych w porównaniu z pozostałymi wymienionymi (można powiedzieć że nie powinny one startować w ogóle w danej kategorii albowiem są to środki dozwolone a jak wiadomo nasz dział to NFW) ja stosuje je jako środki pomocnicze dokładnie T3 bo Tight uznałem za zbędny przynajmniej narazie.

Skupmy się jednak na grupie 5-tej znajdują się tam środki które działają bardzo dobrze a do tego posiadają relatywnie niską cenę w przeliczeniu na efekty szczególnie Salbutamol.

Biorąc pod uwagę skutki uboczne sprawa nie wygląda już tak dobrze w przypadku Clenbuterolu (Spiropentu - niemiecki odpowiednik) jest to środek bardzo słabo B-selektywny co powoduje ze jest przyczyną ogromnej ilości skutków ubocznych tj, pobudzają bardzo mocno również receptory "alfa" (będące między innymi w sercu) powoduje on bardzo gwałtowne zwiększenie akcji serca, ponadto wywołuje drżenie rąk i bardzo silne skurcze mięśni. W bardo dużym stopniu może przyczyniać się do zawałów serca i wielu innych powikłań jak np. arytmia. Dodam jeszcze ze jego czarnorynkowa cena waha się od 90-130zł za 100tab 0,2 w przypadku niemieckiego Spiropentu oraz od 50-70zł za 50tab 0,4 chińskiej produkcji.
- jak dla mnie odpada

Zostaj więc ostatni specyfik SALBUTAMOL (tab-4mg) moim zdaniem jeden z najlepszych środków w które można zainwestować. Stosowany właściwie u zdrowego człowieka praktycznie nie powoduje skutków ubocznych nie większe niż gdybyśmy wypijali 4 mocne kawy w ciągu dnia. U osoby takiej jak ja powoduje lekkie lekkie niedogodności (delikatny wzrost ciśnienia tętniczego, lekkie rozdrażnienie i to w zasadzie wszystko )

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Tak więc widzimy ze jest to środek względnie bezpieczny jak na swoją kategorie dodam ze jest on podawany również niemowlętom. Jego koszt to ok 1,8zł w Aptece (niby dostępny na receptę ale wystarczy trochę pokąbinować i można kupić samemu).
Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Przystąpmy teraz do szczegółowej analizy wybranego środka:

- stosowanie jako antykatabolika po cyklach SAA - świetnie sprawdza on się w tej roli jego właściwości antykataboliczne są określone wyżej niż Clenbuterolu i w tej roli jest on od niego stanowczo lepszy, nalezy wziąć pod uwage również fakt ze po cyklu SAA organizm jest wymęczony a w szczególności serducho i stosowanie Clenbuterolu mogło by przynieść bardzo nie fajne efekty uboczne. Salbutamol natomiast jest w miarę łagodny w tej kwesti. Stosować go można przez okres ok 2miesięcy następnie należy zrobić przerwę ok 1-2miesiące i cykl podtrzymujący można powtórzyć. Stosowanie powinno się rozpoczynać razem z odblokiem.

Przykładowy cykl:
1tydz 2tab/dz - odstępny 5-6h pomiędzy kolejnymi przyjęciami
2tydz 3tab/dz - 1tab co 4h
3tydz 4tab/dz - 1tab co 3h
4tydz 5tab/dz - 1tab co 2,4h
5tydz 6tab/dz - 1tab co 2h - jeśli ktoś zaszedł aż tutaj to znaczy ze Salbutamol nie pobudza go mocno i może przyjmować go również późnym wieczorem gdyż nie powoduje on u niego problemów ze snem.
6tydz 7tab/dz - 1tab co 2h
7tydz 8tab/dz - 1tab co 2h

Następnie lek należy odstawić jak pisałem wyżej. Dodam że dawki wymienione powyżej nie są specjalnie hardkorowe są one normalnie stosowane w medycynie. Stosując Salbutamol jako antykatabolik powinniśmy pamiętać, że bardzo nasila on transport kreatyny do mięśni stosowanie go razem z kreatyną bardzo nasila jej działanie. 5g zwykłego monohydratu rano i po treningu świetnie spełnia swoje zadanie. Polecam również Taurynke.
W trakcie trwania cyklu powinniśmy sami kontrolować reakcje naszego organizmu jeśli ktoś uzna że wyższe dawki mogą powodować efekty uboczne niewspółmierne do efektów powinien poprzestać na określonej przez siebie dawce. Częste podawanie Salbutamolu związane jest z krótkim okresem półtrwania w organizmie po ok 4-5h od podania praktycznie nic nie pozostaje _usmiech.gif umożliwia to bardzo precyzyjne podawanie ponadto osoby które mają problemy ze snem odstawiając go w okolicach godziny 17 praktycznie nie są narażeni na jego wpływ w momencie zasypiania.

- stosowany jako spalacz tłuszczu - jest to środek bardzo efektywny również i w tej dziedzinie już po ok tygodniu stosowania powinniśmy zauważyć pozytywny efekt na spalanie tkanki tłuszczową w momencie zwiększenia dawek efekt ten będzie się coraz bardziej nasilał aż do momentu przerwania kuracji. Należy jednak wspomnieć, że Salbutamol nasila spalanie tylko białego tłuszczu w przeciwieństwie co Clenbuterolu który spala również ciemny, na pocieszenie jednak powinno wystarczy fakt ze ciemnego jest z reguły dużo mniej w organizmie a szczególnie na brzuchu J Co do metody stosowania wygląda ona identycznie jak w przypadku antykatabolika.

Przykładowy cykl:
1tydz 2tab/dz - odstępny 5-6h pomiędzy kolejnymi przyjęciami
2tydz 3tab/dz - 1tab co 4h
3tydz 4tab/dz - 1tab co 3h
4tydz 5tab/dz - 1tab co 2,4h
5tydz 6tab/dz - 1tab co 2h - jeśli ktoś zaszedł aż tutaj to znaczy ze Salbutamol nie pobudza go mocno i może przyjmować go również późnym wieczorem gdyż nie powoduje on u niego problemów ze snem.
6tydz 7tab/dz - 1tab co 2h
7tydz 8tab/dz - 1tab co 2h

Narazi to tyle proszę o umieszczaniu w tym dziale tylko konkretnych informacji na temat wymienionego środka, inne wypowiedzi są również mile widziane będą one jednak kasowane po ok 3-4 dniach aby nie powodować bałaganu, natomiast wszystkie konkretne informacje będą selekcjonowane i układane w odpowiedniej kolejności. Specjalne podziękowania dla Kanarka, Big-a z wiele trafnych opinii na temat Salbutamolu, o które opierałem się pisząc ten art.

Ostatnio zmieniony przez dnia Sro Maj 12, 2004 8:14, w całości zmieniany 6 razy
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer Gadu-gadu
blue666

Galeria:blue666

SoGi: 0

Przyznano MP: 10
Od: festus
Post Wysłany: Pon Maj 10, 2004 20:21      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
dzisiaj bylem w kilku aptekach, tylko w dwoch mieli w tabsach, reszta jakies spraye ;( na dodatek patrzyli na mnie jak nie na astmatyka a jakiegos bandziora jak upieralem sie ze chce tabletki _usmiech.gif

moze to komus pomoze - jedna pani farmaceutka powiedziala mi ze wystarczylaby mi zamiast recepty ksiazeczka w ktorej lekarz zaleca branie tego leku, tylko ni kazdy ma w domu astmatyka z wazna ksiazeczka zdrowia _usmiech.gif

Moderator

Galeria:SportBuddy

SoGi: 4841

Przyznano MP: 60
Post Wysłany: Wto Maj 11, 2004 9:26      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Mozecie dokladnie powiedziec, jaka jest tego cena? Ja place (w Niemczech) 22,50 EUR za 100 tabletek 8 mg. Wychodzi 0,225 EUR za tabletke 8 mg. Po aktualnych cenach EUR wychodzi 1,06 PLN za tabletke 8 mg. A w Polsce?

Moderator

Post Wysłany: Wto Maj 11, 2004 9:59      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
SB niezla draka zakladam ze masz tabletki prolongatum tez sa spoko ale gozej sie je dawkuje. Co do poslkich cena to 1,8kosztuje 25tab x 4mg czyli jedna tabletka kosztuje 7gr i 2 nizdefinowane male jednostki waluty polskiej _jezyk.gif zakladajac ze prolongatum sa 2x drozsze to wychodzi 14gr za tabletke _usmiech.gif Ty placisz za 1 tab prawie tyle co my za cale opakowanie pozdrawiam _usmiech.gif Mr. Green

UWAGA: W dziale (NWF) w podwieszonych postach co 3-4 dni robione są porządki, w trakcie których usuwane są wszystkie zbędne wypowiedzi, najlepsze i najkonkretniejsze są nagradzane sogami. Wszelkiego rodzaju reklamy bądź linki odnoszące się do stron komercyjnych będą usuwane i surowo karane zgodnie z zaleceniami właściciela forum.
POZDRAWIAM
SportBuddy
Moderator

Galeria:SportBuddy

SoGi: 4841
Post Wysłany: Wto Maj 11, 2004 10:43      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
festus napisał/a:
Ty placisz za 1 tab prawie tyle co my za cale opakowanie pozdrawiam _usmiech.gif Mr. Green

To prawda, one wszystkie sa - nie wiadomo dlaczego - prolungatum. Bede musial odwiedzic stara ojczyzne!

Galeria:blue666

Post Wysłany: Wto Maj 11, 2004 21:13      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
dokladne sloa jakie powiedziala mi aptekarka:
....
- ja - na recepte? lek na astme, nie wierze Surprised
- aptekarka - tak niestety, on dosc silnie przy wiekszych dawkach dziala na serce i nie moge wziac tego na siebie
- ja - to ja zabiore lek bez paragonu nawet i nikt nic nie bedzie wiedzial Rolling Eyes
- aptekarka - no nie musi miec pan recepty, zeby chociaz w ksiazeczce zdrowia bylo zapisane przez lekarza ze zaleca ten lek to mogla bym go wydac, ale i tak nie mam w tabletkach ... a to dla pana?
- ja - nie, kolega prosil bo mu sie kancza....
- aptekarka - to niczym kolega zalatwi recepte to moze dadza panu kilka na pogotowiu

i pozniej juz byly bzdety ze ona to chectnie ale sie boi itd... pozniej ktos wszedl i temat sie urwal calkowicie

Galeria:borek6666

SoGi: 100
Post Wysłany: Wto Maj 11, 2004 21:23      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
generalnie w leczeniu astmy odchodzi się od stosowania salb. w tbl. ale w moim mieście nie ma większych problemów z zakupem - oczywiście jak się ma receptę 1,60 25 tbl. 4 mg, spotkałem się też z tbl. 8 mg prolongatum 4 zł z kawałkiem za 25 tbl. mój cykl z salb. wyglądał tak: 1-5 dzień 4x4mg, 5-10 5x4mg, 10-15 7x4mg, 15-20 8x4mg i jestem bardzo zadowolony z efektów - o wiele lepsze rezultaty niż po clenie

Przyznano MP: 10
Post Wysłany: Wto Maj 11, 2004 21:41      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
5,6 razy w tygodniu po 5 km przebieżka, trochę ograniczyłem się z kaloriami (zarówno Białko, węglowodany i tłuszcze) - ale bez przesady, tudno mi powiedzieć coś o wadze bo się nie ważyłem, ale wizualnie zeszło sporo cm w pasie co dało ładną kratę i mięśnie nabrały wyrazistości, zwiększyło się także użylnienie tzn. żyły stały się bardziej widoczne, żadnych skutków ubocznych nie zaobserwowałem, jedynie lekkie pobudzenie, ale to tak jak po mocnej kawie

Moderator

Post Wysłany: Sro Maj 12, 2004 8:00      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Przy ilu tabletkach na dobe czułeś pobudzenie, bo ja jestem na 3 i czuje sie raczej spiący niz pobudzony podobnie moj kumpel i moja dziewczyna _jezyk.gif Moj kumpel bieze juz 4 na dobe _usmiech.gif Ja wlasciwie nie odczuwam zadnych skutków ubocznych, byle u kardiologa tętno 55 _jezyk.gif ciśnienie 125/85 przy założeniu ze jestem nadcisnieniowcem _jezyk.gif to wyniki byly zajebiste _usmiech.gif tak ze jak narazie salowi nic zarzucic nie moge. Co do efektów to środek naprawde mnie zadziwil wczoraj po raz pierwszy wziolem 3 tab a tak przez tydzien po dwie na silce jest poprostu bąba czuje takie ukrwienie mięśni że szkoda gadać, regeneracja zwiększyla mi sie przynajmniej o 100% silowo jeszcze nie powiem jak dokladnie ale jak na tygodniową kurcaje to na zadnyk koksie tak szybko sila nie idzie _usmiech.gif Hyba ze na anapolonie _usmiech.gif jestem naprawde mile zaskoczony srodek bije na głowe clena, a do tego ta wydolność 50 min na bierzni i luz _usmiech.gif Az sie boje co bedzie jak dorzuce kreatyne i TT _usmiech.gif i wejde na 5x doba _usmiech.gif Pozdro

UWAGA: W dziale (NWF) w podwieszonych postach co 3-4 dni robione są porządki, w trakcie których usuwane są wszystkie zbędne wypowiedzi, najlepsze i najkonkretniejsze są nagradzane sogami. Wszelkiego rodzaju reklamy bądź linki odnoszące się do stron komercyjnych będą usuwane i surowo karane zgodnie z zaleceniami właściciela forum.
POZDRAWIAM
borek6666

Post Wysłany: Sro Maj 12, 2004 10:41      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
praktycznie przez cały czas jest pobudzenie, tylko że ja zacząłem cykl od 4 tbl. na dobę (tbl. co 3,54 h)

Status: DEALER

Galeria:iroo

SoGi: 343
Post Wysłany: Sro Maj 12, 2004 14:16      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
jak zdobyc recepte na salbutamol?
wyslalem mame do lekarza Laughing
- tekst jaki zapodala lekarce to to, ze jest chora na astme i wyjezdrza na pol roku do Wloch i, ze lek ten za granica jest bardzo drogi
efekt?
dwie recepty po 100 tabletek 4mg =200 tabsow Very Happy
mam nadzieje, ze przyklad ten pomoze wam wydziobac upragnione recepty od nieswiadomych lekarzy Laughing
sposob prosty i w miare wiarygodny
festus
Moderator

Post Wysłany: Sro Maj 12, 2004 14:40      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Ty no idziesz do prywatnego lekaza i mowisz ze chcesz to i to _usmiech.gif I wypisze _usmiech.gif Mr. Green

POZDRAWIAM
Aper2
Obecnie zbanowany

Galeria:Aper2

SoGi: 111
Post Wysłany: Sro Maj 12, 2004 21:59      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
festus napisał/a:
Ty no idziesz do prywatnego lekaza i mowisz ze chcesz to i to _usmiech.gif I wypisze _usmiech.gif Mr. Green

Hmm no nie wiem,lepeij isc do apteki z listkiem pustym i sciemniac ze sie bratu skonczyło akurat Twisted Evil

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer Gadu-gadu
X-SPIDER-X

Galeria:X-SPIDER-X

Post Wysłany: Czw Maj 13, 2004 15:27      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Czy ktos z Was jest w posiadniu jakis art'ow (badan itp.) dotyczacych wlasciwosci antykatabolicznych Salbutamolu !? - konkretnie chodzi mi redukcje kortyzolu ... bo wszedzie mozna spotkac opinie, ze dziala antykatabolicznie itd. ale konkretnych info brak ...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
amator

Galeria:amator

SoGi: 283
Post Wysłany: Czw Maj 13, 2004 16:55      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Mam własnie w reku Salbutamol w aerozolu Confused , jeden strzał to 0,1mg salbutamolu a porcji jest 400, koszt cos około 7zł!
Jak sadzicie czy ten spray moze zastapić tabletki chodzi mi o działanie antykataboliczne. Czy wogle stosowane sally w aerozolu może ma sens w celu antykatabolika po cyklu, i czy wogle jest to bezpieczna droga dostarczania tego srodka do organizmu u zdrowej osoby???
i na koniec jak cos próbować to czy zostawić w spokoju tego spraya?
amator

Galeria:amator

SoGi: 283
Post Wysłany: Czw Maj 13, 2004 16:56      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
P.s. czy dobrze mysle ,że : jesli w sprayu porcja ma 0,1mg to 40 pstryknieć dostarcza takiej ilosci sanbutamolu co jedna tabletka Shocked Question
borek6666

Post Wysłany: Sob Maj 15, 2004 22:23      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
kup sobie amator lepiej tbl. ten aerozol nie jest wydajny - zapsikasz się na śmierć

Moderator

Post Wysłany: Nie Maj 16, 2004 8:27      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Dokładnie amator nie ma sensu aerozolu. Czekam tez podobnie jak X-Spider-X na info na temat wlasnosci antykatabolicznych sal-u SoGi czekaja _usmiech.gif Pozdro

POZDRAWIAM
festus
Moderator

Post Wysłany: Nie Maj 16, 2004 10:07      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Wpływ salbutamolu podawanego ciężarnym myszom na układ immunologiczny ich potomstwa

W powyższej pracy na modelu doświadczalnym badano 4-5 i 6-7 tygodniowe potomstwo ciężarnych myszy otrzymujących w ciąży salbutamol. Celem badań była ocena wpływu salbutamolu podawanego ciężarnym myszom wsobnym C3H na budowę i funkcje układu odpornościowego ich potomstwa. Po analizie uzyskanych wyników stwierdzono, że salbutamol podawany w drugiej połowie ciąży myszom C3H wywołuje zmiany w budowie narządów limfatycznych. W grupie myszy 4-5 tygodniowych budowa histopatologiczna śledzion wykazywała dominację miazgi czerwonej, stwierdzono mniejszą liczbę komórek w grasicach i węzłach chłonnych, natomiast u zwierząt 6-7 tygodniowych również w śledzionach. U zwierząt starszych stwierdzono mniejszą masę grasic i węzłów chłonnych. W obu grupach wiekowych odsetki limfocytów CD3, CD4 i CD8 pozytywnych były niższe od wyników uzyskanych u potomstwa matek z grupy kontrolnej, jedynie we krwi obwodowej myszy 6-7 tygodniowych stwierdzono większy odsetek limfocytów CD3 i CD4 pozytywnych co może świadczyć o ich odnowie. Liczba granulocytów we krwi obwodowej była u starszych zwierząt mniejsza przy prawidłowej ich aktywności badanej testem chemiluminescencji. Salbutamol podawany ciężarnym myszom wywołuje u ich potomstwa zaburzenia reaktywności immunologicznej stwierdzanej testami czynnościowymi. Obserwowano nasilenie aktywności proliferacyjnej komórek śledzion stymulowanej PHA, nasilenie lokalnej reakcji GvH oraz mniejszą zdolność do produkcji proangiogennych cytokin przez komórki węzłów chłonnych badaną testem LIA. Powyższe zmiany czynnościowe utrzymują się w grupie myszy starszych, u których stwierdza się również nasilenie pierwotnej odpowiedzi humoralnej. Zmiany te mogą być wynikiem reakcji wyrównawczej mogą też wynikać z upośledzenia subpopulacji limfocytów supresorowych, co może w przyszłości powodować zaburzenia immunologiczne u tych zwierząt.

Nie jest to bezpośrednio to czego nam potrzeba ale muwi przynajmniej ze salbutamol ma wpływ na kortyzol a dokadnie na obnizenie jego poziomu u matki (szczura) co w pozniejszym okresie ma wplyw na potomstwo a dokładniej na obnizenie jego odpornosci. Czekam jednak dalej na cos bardziej konkretneg. SoGi dalej czekają. Pozdrawiam
Mr. Green

POZDRAWIAM
ronin
Ta osoba mog�a wygra� od�ywk� ale nie zd��y�a, wygra jedynie nagrod� pocieszenia (100 sog�w)

Status: PRO DEALER

Galeria:ronin

SoGi: 30
Post Wysłany: Nie Maj 16, 2004 10:14      Temat postu: Hehehe ! Re: Przygotowania do lata najlepszy środek - SALBUTAMOL Odpowiedz z cytatem
festus napisał/a:

Zostaj więc ostatni specyfik SALBUTAMOL (tab-4mg) moim zdaniem jeden z najlepszych środków w które można zainwestować. Stosowany właściwie u zdrowego człowieka praktycznie nie powoduje skutków ubocznych nie większe niż gdybyśmy wypijali 4 mocne kawy w ciągu dnia. U osoby takiej jak ja powoduje lekkie lekkie niedogodności (delikatny wzrost ciśnienia tętniczego, lekkie rozdrażnienie i to w zasadzie wszystko )

z tymi ubocznymi to bym sie do konca nei zgodził , głowy nie dasz za to , to jest beta-2 tak jak clen , a ze mniej czesie i głowa nie boli i nie jest pewnik ze nie niszy organzimu , spalanie tłuszcuz jest jedynie skutkiem ubocznym tego specyfiku, nie poto jest używany, takie moje zdanie w ym temacie. Exclamation

joke(R)
m@łpa squad

Galeria:joke(R)

SoGi: 700
Post Wysłany: Nie Maj 16, 2004 12:36      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Festus jak znajdziesz czas to przejżyj sobie te badania i napisz wnioski Wink Very Happy

Effects of short-term oral salbutamol administration on exercise endurance and metabolism.

Salbutamol, a beta 2-adrenoceptor agonist, increases skeletal muscle strength in young men.

Effects of oral albuterol on serum lipids and carbohydrate metabolism in healthy men.

Effect of salbutamol on muscle strength and endurance performance in nonasthmatic men.

Salbutamol effect in spinal cord injured individuals undergoing functional electrical stimulation training.

Effects of acute ingestion of salbutamol during submaximal exercise.

Tu wzmianka, że warto dodać tauryne:

The effects of the beta 2-agonist drug clenbuterol on taurine levels in heart and other tissues in the rat.

Coś o termogenezie:

Role of alpha- and beta-adrenoceptors in sympathetically mediated thermogenesis.

Receptorki:

Does treatment with beta-adrenergic blocking agents cause a decrease in beta 2-adrenoceptor affinity?

Effect of long-term beta2-agonist dosing on human cardiac beta-adrenoceptor expression in vivo: comparison with changes in lung and mononuclear leukocyte beta-receptors.

w razie potrzeby - kontakt @ priv
X-SPIDER-X

Galeria:X-SPIDER-X

Post Wysłany: Nie Maj 16, 2004 16:27      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Ja te badania juz wczesniej widzialem i z nich wlasnie wynika, ze Salbutamol nie redukuje poziomu kortyzolu u osob trenujacych ... z drugiej jednak strony widzialem tez gdzies wyniki badan na swiniach Very Happy i tam Salbutamol wypadal juz dobrze jezeli chodzi o redukcje kortyzolu ...
GFX

Galeria:GFX

Post Wysłany: Sro Maj 19, 2004 19:25      Temat postu:  po 3 dniach Odpowiedz z cytatem
W Szczecinie duzo jest _usmiech.gif
Wlasnie jestem po trzecim dniu kuracji a to moje spostrzenia:

Biore Salbutamol razem z Asparginem chociaz slyszalem rozne opinie na temat zbyt duzej ilosci potasu w organizmie. W negatywnych opiniach byla mowa o 2 tabletkach Asparginu na dobe wiec biore jedna zeby czasem skorcz nie urwal mi nogi w czasie snu. Ulozylem se trening na rzezbe czyli "duzo i malymi ciezarami" ze szczegolnym naciskiem na brzuch ktory mam dosyc pokazny. Pierwsze odczucie to przyspieszony puls ktory czuje sie caly czas oczywiscie tylko podczas treningu lub innego wysilku (jak by mi dudnilo w glowie przez caly dzien to bym sie zastrzelil) pozatym duzy przyplyw energi. Pierwsza tablete zjadlem 30min przed treningiem tak po okolo godzinie treningu dostalem takiego kopa ze spedzilem w sumie 2,5 godziny na silowni. Czego juz nie stosuje zjadam tablete 1,5 godz przed treningiem i juz dzisiaj na bombie wpadlem na silke i to mi sie podobalo (pomijam to ze zarwalem noc i mialem duzo mniej energi niz poprzednio)

Postram sie pisac co jakis czas jesli zauwaze cos ciekawego do opisania ...

Aha jestem po badaniach kardiologicznych i jestem w 100% pewny ze mam zdrowe serce a powiem wam przydaje sie bo po tych prohach wali jak mlot wiec radze najpierw badania potem experymenty.

Take away my everything
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer Gadu-gadu
festus
Moderator

Post Wysłany: Pon Maj 24, 2004 22:28      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
dokładnie tak jest spojz na moje foty w auto tescie spadlem 3kg a wyglądam jak bym przytyl tylko proporcje caly czas idą w góre, fakt ze nie mozna mowic po niecalych 3 tyg ze niewiadomo jakie cud powoduje ale dziala naprawde dobrze przedewszystkim jako swietny antykatabolik. Pozdro Mr. Green

POZDRAWIAM
festus
Moderator

Post Wysłany: Wto Maj 25, 2004 20:50      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Tzn ja jechalem 5dni x2 5dni x 3 i 7dni x 4 teraz jestem 2 dzien na 5
Zaczynalem od tak niskich dawek bo mam nadcisnienie i chcialem przezwyczaic organizm _usmiech.gif Ale widze ze przy 5 i tak to gówno dalem bo mnie rozpierdziela _jezyk.gif Mr. Green

POZDRAWIAM

Idź do strony :
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  »
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Imperium Sportu Strona Główna -> Imperium Sportu -> Doping -> Przygotowania do lata najlepszy środek - SALBUTAMOL Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 7

Skocz do: