• Wyślij mi nowe hasło |
  • Użytkownicy
  • Grupy
  • Fotki
  • Szukaj
  • FAQ
  • Facebook
  • Sklep
Forum Imperium Sportu Strona Główna -> Imperium Sportu -> Doping -> Zastrzyki
Wersja do wydruku
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Imprerium Sportu - Kategorie
Zobacz poprzedni temat - Zobacz następny temat  
*Chlopczyk*

Galeria:*Chlopczyk*

Status: Offline
SoGi: 0

Przyznano MP: 15
Od: Lttiger
Post Wysłany: Wto Maj 22, 2007 19:04      Temat postu: Pytanie Zastrzyki Odpowiedz z cytatem
jak w temacie jaesli ktos by miaelm opis zdjecia i filmy jak robic poprawnie zastrzyki ....moze komus sie to przyda a i sam chetnie bym to zobaczyl _usmiech.gif

Dodano po 4 minutach:

znalazem taka strone z zdjeciami _usmiech.gif

http://spotinjections.com/index3.htm tzlko pryzdalz bz sie filmz jakes

Dodano po 9 minutach:

" Pierwszą rzeczą, której musisz się nauczysz zanim zaczniesz poważnie zastanawiać się nad sterydami, to jak je brać.

Przed swoim pierwszym zastrzykiem musisz kupić kilka rzeczy. Po pierwsze igły. Potrzebujesz jednej do wybieranie substancji z fiolek. Im większa, tym szybciej płyn nabierzesz do strzykawki. Do tego celu proponujemy igłę o rozmiarze 10 (1mm średnicy). Nie radzę używać jej do iniekcji...

Następnie musisz zakupić igłę do iniekcji. Różne części ciała wymagają różnych igieł. Proponuję od 6 (0,6mm) do 8 (0,8mm). Trzecią rzeczą, której potrzebujesz jest buteleczka spirytusu i waciki. Wszystkie te rzeczy są ogólnodostępne.

Istnieją trzy sposoby na wstrzyknięcie substancji - dożylnie, podskórnie i domięśniowo. Wszystkie sterydy powinny być wstrzykiwane domięśniowo.

Najlepiej w mięsień, który jest rozbudowany i w miejsce mało unerwione. Istnieją trzy główne grupy mięśni w które można dokonywać iniekcji. Pierwsza to mięsień prosty uda. Proponuję wszystkim początkującym iniekcje właśnie w ten mięsień. Do mięśnia prostego uda proponuję igłę 7 (0,7mm). Igła nie powinna być wprowadzona prosto z boku, lecz pod kątem 45-65 stopni. Podczas zastrzyku usiądź na ziemi z wyciągniętymi przed sobą nogami. Pamiętaj, aby się odprężyć. Upewnij się, czy nie wbijasz igły 2 raz w to samo miejsce!

Kolejnym dobrym miejscem na zastrzyki są pośladki. Jest to nieco trudniejsze od iniekcji w udo, bo nie do końca widzisz, co robisz... Do zastrzyków w pośladki proponuję igły 8 (0,8mm). Aby znaleźć odpowiednie miejsce podziel swój tyłek na cztery kwadraty, a iniekcji dokonuj w górnych-zewnętrznych rogach tych, na górze. Będziesz musiał stanąć tyłem do lustra i trochę się pogimnastykować. Największą zaletą zastrzyków w pośladki jest to, że możesz wstrzyknąć więcej płynu. Nawet do 3ml! Zastrzyki w pośladek ogranicz do jednego na tydzień.

Teraz krok po kroku przejdziemy całą procedurę.

1.Przed pobraniem substancji z fiolki wycieraj gumkę wacikiem ze spirytusem około 2 minuty.

2.Przebij igłą do nabierania gumkę na fiolce/odłam kapturek z ampułki i nabierz substancję do strzykawki

3.Wyciągnij igłę i nałóż na nią osłonkę. Teraz zdejmij igłę do nabierania i nałóż tą do injekcji.

4.Wytrzyj wacikiem miejsce ukłucia.

5.Zdejmij osłonkę z igły i skieruj w sufit. Naciśnij tłoczek i postaraj się, aby żadne bąbelki powietrza nie pozostały w strzykawce. Najlepiej wypuść kilka kropelek na igłę, aby ją naoliwić.

6.Wsadź całą igłę w miejsce zastrzyku. Wolno, i jeżeli poczujesz ostry ból odciągnij trochę i skieruj w nieco innym kierunku.

7.Jeżeli cała igła znajduje się już we właściwym miejscu odciągnij tłoczek. Powinieneś ujrzeć bąbelki w strzykawce. To znaczy, że jesteś w mięśniu. Jeżeli zobaczysz krew, odciągnij igłę i skieruj w innym kierunku. Nigdy nie rób iniekcji w żyłę - dożylna iniekcja może się bardzo źle skończyć!

8.Jeżeli jesteś już pewien, że igła jest w mięśniu - możesz zaczynać. Sterydy rozpuszczane w roztworze wodnym wstrzykuje się dużo szybciej od oleistych. Uważaj, żeby nie zrobić tego zbyt szybko, bo może wystąpić otorbienie. Proponuję po każdym 1ml odczekać kilkanaście sekund.

9.Jeśli wpuściłeś już całą substancję do mięśnia, to możesz wyciągnąć igłę. Po wyciągnięciu igły połóż w to miejsce wacik nasączony spirytusem. Możesz ujrzeć nieco krwi, ale nie denerwuj się - jeżeli do strzykawki dostawały się jedynie bąbelki, to po prostu "przeszedłeś" przez żyłę. Po zastrzykach z roztworem olejowym zaleca się masowanie miejsca zastrzyku przez kilka minut, co pozwoli na rozprowadzenie go po mięśniu

źródło: nieistniejąca już strona koksland. "

zrodlo Omnadren.prv.pl
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lttiger
Moderator

Ta osoba wygra�a od�ywk� 7 razy
Status: PIMP BOSS

Galeria:Lttiger

SoGi: 6

ModPoints:3672

Przyznano MP: 15
Od: Jurgen
Post Wysłany: Wto Maj 22, 2007 19:08      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
http://www.isteroids.com/steroids/Steroid%20Injections%20I.html

a tu relacja foto z milego shota.

http://www.isteroids.com/steroids/Steroid%20Injections%20II.html

a tu czesc druga. z cyklu zrob to sam. ten co se wali w udo na stojaka to dla mnie mistrz.......... zapraszam do relacji z shotow. kazda fotka prawidlowo wykonanego shota - 100 sogow. Yes Yes Yes

zartowalem. bo mi zaraz zarzucicie skrzynke fotkami waszych wlochatych tylkow.

i wyda sentencyje ona swa surowa:
iz ten człowiek cudze brał, korzyscił umykał.
DO czego prawa nie miał, tego sie dotykał.
Przeto ja go tak skarze za jego zasługi - .
Tak mówi mistrz. A sedzia dekretem nakaze,
Małodobry skarz go tam, jako prawo kaze."

Religia jest bardzo pożyteczna, bo dzięki niej kobiety tak bardzo się nie puszczają a i służba mniej kradnie - W. Churchill

UWAGA! używam swojego moda nie z celem przeznaczenia :%

Ostatnio zmieniony przez dnia Wto Maj 22, 2007 19:16, w całości zmieniany 1 raz
*Chlopczyk*

Post Wysłany: Wto Maj 22, 2007 19:15      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
dziekuje lttiger ze sie dolaczyles _usmiech.gif Beer czyli mamy maly konkurs _usmiech.gif
Lttiger
Moderator

Post Wysłany: Wto Maj 22, 2007 19:18      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
heh. konkursu nie bedzie.

ale na pewno nagrodze za jakies ciekawe i oczywiscie zgodne z zasadami informacje dotyczace prawidlowego wykonywania zastrzykow.

Religia jest bardzo pożyteczna, bo dzięki niej kobiety tak bardzo się nie puszczają a i służba mniej kradnie - W. Churchill

*Chlopczyk*

Przyznano MP: 50
Post Wysłany: Wto Maj 22, 2007 22:25      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Chciaem co napisa ale mi nie wyszo
Lttiger
Moderator

Post Wysłany: Wto Maj 22, 2007 22:25      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
jesli babelki sie pojawia to ok(wbijaj). gorzej jak krew. wtedy powinno sie wyciagnac igle (aha - igly nie wbijamy nigdy do konca bo w razie zlamania sie jej bedzie problem z wyciagnieciem) wypuscic krew, wymienic igle na nowa, przetrzec wacikiem i wbic w innym miejscu.

trzymaj chlopczyk kilka sogow. Zdrówko

*Chlopczyk*

Post Wysłany: Wto Maj 22, 2007 22:49      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
soczek_na.gif dziekuje bardzo za te SoGi moze kiedys sie przydadza mam nadizej ze to co ty jak narazie napisalismy pomoze wam wszystkim _usmiech.gif Beer

Dodano po 20 minutach:

dam jeszcze jeden opis zawsze sie przyda _usmiech.gif

" Lek, który będziemy wstrzykiwać
Strzykawka, od 3 do 5ml.
Dwie igły - jedna do nabierania substancji (0.9 - 1.1mm), druga bezpośrednio do iniekcji (0.5 - 0.7mm).
Spirytus salicylowy
Waciki kosmetyczne
Pojemnik przeznaczony do przechowywania zużytych igieł i strzykawek

Oczywiście każda iniekcja wykonywana jest nową, sterylną strzykawką i igłą. Są to akcesoria na tyle tanie i szeroko dostępne, że oszczędzanie na nich jest po prostu niepoważnym traktowaniem własnego zdrowia.

Jak wykonać zastrzyk?
Zacznij od dokładnego umycia rąk detergentem.
Usuń górną część ampułki. W przypadku flakonu, z którego nabieramy substancję wielokrotnie, ściągnij nasadę i przemyj górną gumową powierzchnię wacikiem nasączonym spirytusem. Kiedy już to zrobisz, nie dotykaj tej powierzchni palcami, ani niczym innym.
Przyłącz wyciągniętą z opakowania igłę, przeznaczoną do nabierania substancji, do końcówki strzykawki.
Ściągnij osłonkę z igły i odłóż ją na biurko.
Pociągnij za końcówkę tłoczka dokładnie tyle objętości powietrza, ile masz zamiar wstrzykiwać substancji. Nie dotykaj igły.
Wbij igłę w gumową powierzchnię góry flakonu, naciśnij tłoczek, wypychając nabrane wcześniej powietrze. Igła pozostaje we flakonie.
Odwróć flakon tak, aby powierzchnia gumowa skierowana była do dołu. Strzykawka na dole, flakon na górze.
Nabierz wymaganą ilość substancji do strzykawki, poprzez pociągnięcie tłoczka.
Kiedy już nabierzesz, sprawdź, czy obecne są pęcherzyki powietrza. Jeśli tak, pstryknij kilka razy strzykawkę, tak aby pęcherzyki poszły w górę. Minimalnie naciśnij tłoczek, usuwając wszelkie pęcherzyki.
Wyjmij igłę z flakonu, ponownie nakładając na nią plastikową osłonkę, którą wcześniej odłożyłeś na biurko. Ściągnij igłę i umieść ją w odpowiednim pojemniku.
Wyciągnij mniejszą igłę przeznaczoną do iniekcji, przyłącz do końcówki strzykawki, ściągnij osłonkę, odłóż ją.
Przemyj miejsce iniekcji nowym, nasączonym w spirytusie wacikiem kosmetycznym.
Strzykawkę trzymaj kciukiem oraz palcem wskazującym, ręką którą sprawniej się posługujesz.
W miarę szybkim ruchem wbij igłę pod kątem 90 stopni, głęboko w mięsień.
Teraz bardzo ważne! Jeszcze nie wtłaczaj. Musisz dokonać tzw. aspiracji. Pociągnij delikatnie za tłoczek. Jeśli w strzykawce nie pojawi się krew, możesz zacząć wstrzykiwać. Natomiast jeśli się pojawi, oznacza to, że trafiłeś w naczynie krwionośne. Wbicie substancji może być w tym przypadku niebezpieczne dla zdrowia. Wycofaj w takim wypadku igłę, zachowując wszelkie środki ostrożności wyrzuć ją do pojemnika i zastąp nową.
Naciskaj delikatnie tłoczek, wbijając substancję w umiarkowanym tempie około 1ml na 10 sekund. Po wtłoczeniu całości nie wyciągaj jeszcze igły. Poczekaj kilka sekund i dopiero to zrób. Igłę oczywiście wyrzucasz do pojemnika, zachowując środki ostrożności.
Przez 30 sekund przecieraj miejsce zastrzyku nasączonym w spirytusie wacikiem kosmetycznym. Następnie pozwól na wyschnięcie, kolejne 30 sekund. Pozwoli to zredukować do minimum ryzyko infekcji.

W które miejsca wykonywać iniekcje?
Należy wybierać miejsca łatwo dostępne, pozwalające na uniknięcie trafienia w naczynie krwionośne. Staraj się zmieniać miejsca, nie wykonuj kilka razy z rzędu zastrzyku w to samo miejsce. Unikaj miejsc posiniaczonych, pokrytych bliznami, spuchniętych. Najczęściej wybieranymi miejscami są: pośladki, uda, barki, choć można wykonywać w praktycznie każdy mięsień. Te miejsca są po prostu najbezpieczniejsze i mogą przyjąć duże ilości substancji, pośladki i uda po 3ml, barki do 2ml.

Opracował: Padre "

źródło: Sterydy.net
Kaban20

Galeria:Kaban20

SoGi: 54
Post Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 9:59      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Witam!!! widze że macie duże doświadczenie w tych sprawach,respekt dla was!!! Sam niedawno miałem cykl z decabolu250 no i musiałem pozwolić się zkłuć Very Happy pewnego razu musiałem sam sobie zrobić zastrzyk bo niemiał kto mi zrobić Shocked musze przyznać że zrobiłem go bezboleśnie Smile uffffff przy robieniu zastrzyków należy pamiętać o chigienie!! Ja przed zaciągnięciem substancji z flakona przecieram roztworem do dezynfekcji miejsce w kturym wbijam igłe w fłakon,nastepnie wyciagam i zmieniam igłę,wypuszczam powietrze i wypuszczam odrobine substancji aby nawilżyć igłę. Dezynfekuje miejsce w kture wbijam igłe,zazwyczaj robie zastrzyk w udo,poniewaz miałem juz kilka przypadków robienia iniekcji w posladki i niewyszło mi-siadanie było bolesne Confused jeżeli wprowadzimy igłe w mięśnień zaciągamy delikatnie tłoczek,jeżeli trafimy w żyłe to krew momentalnie sie pojawia ponieważ w żyłach płynie ona pod ciśnieniem..po wyciągnięciu igły należy jeszcze raz zdezynfekować miejsce ukłucia i wymasować

Dodano po 2 minutach:

Jeżeli wyciągamy igłe to musi to być zdecydowany ruch nie zazybki i nie za wolny...w miwjscu ukłucia może pojawić się niewielki siniak,niema co sie bać to normalna żecz.

Dodano po 4 minutach:

Radziłbym podczs wyciągania igły lekko naciagnoć skure wokół miejsca ukłucia poniewaz igła wychodząc z miesnia może wyskoczyć i rozciąć tkanke pod skurą. Miałem taki przypadek momentalnie zaczeła mi krew lecieć niemogłem jej zatamować,leciutkie naciągnięcie skury niepozwoli igle na taki wyskok. Pozdrawiam i zycze udanych i bezbolesnych iniekcji!!
Aniolek*

Galeria:Aniolek*

SoGi: 18
Post Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 21:58      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Iniekcja

Tabletki są niebezpieczne, a to oznacza...

Pierwszą rzeczą, której musisz się nauczysz zanim zaczniesz poważnie zastanawiać się nad sterydami, to jak je brać. Tabletki są niebezpieczne, a to oznacza... tak - igły.

Przed swoim pierwszym zastrzykiem musisz kupić kilka rzeczy. Po pierwsze igły. Potrzebujesz jednej do wybieranie substancji z fiolek. Im większa, tym szybciej płyn nabierzesz do strzykawki. Do tego celu proponujemy igłę o rozmiarze 10 (1mm średnicy). Nie radzę używać jej do iniekcji...

Następnie musisz zakupić igłę do iniekcji. Różne części ciała wymagają różnych igieł.
Proponuję od 6 (0,6mm) do 8 (0,8mm). Trzecią rzeczą, której potrzebujesz jest buteleczka spirytusu i waciki. Wszystkie te rzeczy są ogólnodostępne.

Istnieją trzy sposoby na wstrzyknięcie substancji - dożylnie, podskórnie i domięśniowo. Wszystkie steroidy powinny być wstrzykiwane domięśniowo.

Najlepiej w mięsień, który jest rozbudowany i w miejsce mało unerwione.
Istnieją trzy główne grupy mięśni w które można dokonywać iniekcji.
Pierwsza to mięsień prosty uda. Proponuję wszystkim początkującym iniekcje właśnie w ten mięsień. Do mięśnia prostego uda proponuję igłę 7 (0,7mm). Igła nie powinna być wprowadzona prosto z boku, lecz pod kątem 45-65 stopni. Podczas zastrzyku usiądź na ziemi z wyciągniętymi przed sobą nogami. Pamiętaj, aby się odprężyć. Jeżeli masz dużo (naprawdę DUŻO) mięsa na udach, proponuję rozłożyć zastrzyki na 4, po 2 w każde udo w tygodniu. Upewnij się, czy nie wbijasz igły 2 raz w to samo miejsce!

Kolejnym dobrym miejscem na zastrzyki są pośladki. Jest to nieco trudniejsze od iniekcji w udo, bo nie do końca widzisz, co robisz... Do zastrzyków w pośladki proponuję igły 8 (0,8mm). Aby znaleźć odpowiednie miejsce podziel swój tyłek na cztery kwadraty, a iniekcji dokonuj w górnych-zewnętrznych rogach tych, na górze. Będziesz musiał stanąć tyłem do lustra i trochę się pogimnastykować. Największą zaletą zastrzyków w pośladki jest to, że możesz wstrzyknąć więcej płynu. Nawet do 3ml! Zastrzyki w pośladek ogranicz do jednego na tydzień.

Teraz krok po kroku przejdziemy całą procedurę.
Przed pobraniem substancji z fiolki wycieraj gumkę wacikiem ze spirytusem około 2 minuty.

Przebij igłą do nabierania gumkę na fiolce/odłam kapturek z ampułki i nabierz substancję do strzykawki

Wyciągnij igłę i nałóż na nią osłonkę. Teraz zdejmij igłę do nabierania i nałóż tą do injekcji.

Wytrzyj wacikiem miejsce ukłucia.

Zdejmij osłonkę z igły i skieruj w sufit. Naciśnij tłoczek i postaraj się, aby żadne bąbelki powietrza nie pozostały w strzykawce. Najlepiej wypuść kilka kropelek na igłę, aby ją naoliwić.

Wsadź całą igłę w miejsce zastrzyku. Wolno, i jeżeli poczujesz ostry ból odciągnij trochę i skieruj w nieco innym kierunku.

Jeżeli cała igła znajduje się już we właściwym miejscu odciągnij tłoczek. Powinieneś ujrzeć bąbelki w strzykawce. To znaczy, że jesteś w mięśniu. Jeżeli zobaczysz krew, odciągnij igłę i skieruj w innym kierunku. Nigdy nie rób iniekcji w żyłę - dożylna iniekcja może się bardzo źle skończyć!

Jeżeli jesteś już pewien, że igła jest w mięśniu - możesz zaczynać.
Steroidy rozpuszczane w roztworze wodnym wstrzykuje się dużo szybciej od oleistych. Uważaj, żeby nie zrobić tego zbyt szybko, bo może wystąpić otorbienie. Proponuję po każdym 1ml odczekać kilkanaście sekund.

Jeśli wpuściłeś już całą substancję do mięśnia, to możesz wyciągnąć igłę.
Po wyciągnięciu igły połóż w to miejsce wacik nasączony spirytusem.
Możesz ujrzeć nieco krwi, ale nie denerwuj się - jeżeli do strzykawki dostawały się jedynie bąbelki, to po prostu "przeszedłeś" przez żyłę. Po zastrzykach z roztworem olejowym zaleca się masowanie miejsca zastrzyku przez kilka minut, co pozwoli na rozprowadzenie go po mięśniu. No to koniec.

Zawsze używaj nowych strzykawek i igieł. Nigdy nie dziel się nimi z kolegami!!!

Tekst ten nie powinien być przez nikogo traktowany jako porada medyczna lecz raczej jako ciekawostka. Napisałem go na podstawie własnych doświadczeń i nie odpowiadam za ewentualne szkody.

Autor - Micro
Tłumaczenie - MaTEO

Dodano po 51 sekundach:

1. Musisz mieć igłę 0,6 do 0,7, strzykawkę , spirytus i waciki.(Jedna grubsza igła do nabierania substancji z fiolki i druga mniejsza do robienia zastrzyku)
Zastrzyk wykonuję sobie w pupę( pośladek np.prawy podziel mniej więcej na 4 części i wykonaj zastrzyk w prawą górną część).
2.Nałóż grubszą igłę na strzykawkę, odłam z ampułki Menogonu (rozpuszczalnika) kapturek i nabierz rozpuszczalnik do strzykawki. Następnie odłam kapturek z drugiej ampułki i wstrzyknij do niej płyn ze strzykawki. Biały proszek bardzo ładnie się sam rozpuści. Nabierz ponownie do strzykawki rozpuszczony Menogon. Przetrzyj miejsce ukłucia wcikiem nasączonym spirytusem. Zdejmij igłę do nabierania i nałóż cienką (np. 06).
3. Skieruj igłę w sufit. Naciśmij tłoczek i postaraj się, aby żadne bąbelki powietrza nie pozostały w strzykawce. Najlepiej wypuść kilka kropelek na igłę, aby ją naoliwić.
4. Wsadź prawie całą igłę w miejsce zastrzyku,(mniej więcej pod kątem 45 stopni) rób to wolno i jeżeli poczujesz ostry ból odciągnij trochę i skieruj w nieco innym kierunku. (Ja nigdy nie muszę kierować w innym kierunku, nie czuję bólu).
5. Jeżeli prawie cała igła znajduje się we właściwym miejscu odciągnij wolno tłoczek. Powinnaś ujrzeć bąbelki w strzykawce. To znaczy, że jesteś w mięśniu. Jeżeli zobaczysz w strzykawce krew, odciągnij igłę i skieruj w innym kierunku.(Mi to się jeszcze nie zdarzyło, żebym zobaczyła krew w strzykawce).
6. Jeżeli wpuściłaś całą substancję do mięśnia możesz wyciągnąć igłę. Po wyciągnięciu igły połóż w miejsce ukłucia wacik nasączony spirytusem. ( Po wyjęciu igły możesz zobaczyć parę kropelek krwi, ale to jest normalne).
Papo

Status: PIMP

Galeria:Papo

SoGi: 83
Post Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 22:39      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
kiedyś coś takiego już było na forum, wiem bo sam dodawałem _jezyk.gif http://cyber-sport.us/viewtopic.php?t=10785

Obecnie zbanowany

Galeria:Aper2

SoGi: 111

Przyznano MP: 30
Post Wysłany: Sob Maj 16, 2009 17:52      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Nie chciały sie wrzucic to musialem tak zrobic...

Zabaweczki:Strzykawa 2ml, igły 1,1 i 0,8, wacik, ampułka z kreatynonandrolonemsustanonotestosteronem, szef nic nie bierze... Twisted Evil
http://i43.tinypic.com/293gaq1.jpg

Nabieramy soczek
http://i40.tinypic.com/52avde.jpg
http://i40.tinypic.com/qsa9dw.jpg

Zmieniamy igiełke
http://i41.tinypic.com/2dv7daw.jpg
http://i44.tinypic.com/igyxro.jpg

Przecieramy wacikiem nóżke
http://i42.tinypic.com/260v2pz.jpg

Wbijamy w nóżke i cykamy do środeczka...ps odciągam tłoczek tylko robie to dwoma łapkami dlatego nie ma foto...pajace Twisted Evil
http://i39.tinypic.com/fjnbcl.jpg
http://i44.tinypic.com/zioljt.jpg

Ojoj wykrawiamy się...
http://i39.tinypic.com/309logh.jpg

Wyrzucamy odpady toksyczne... Twisted Evil
http://i44.tinypic.com/devcw7.jpg

Jak chceta zobaczyć w barki,łydki, najszerszy to pisać...sesesese Twisted Evil Twisted Evil

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer Gadu-gadu
Aper2
Obecnie zbanowany

Galeria:Aper2

SoGi: 111
Post Wysłany: Nie Cze 07, 2009 18:25      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
http://www.youtube.com/watch?v=VVo4lvJaWWg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=EvCHl94TONg nie wiemczemu on sie tak długo bawił tą ampą Twisted Evil

http://www.youtube.com/watch?v=cqhE2wN-9M8 rób to kurwa!jest najlpsze Kick ass

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer Gadu-gadu
planescaper

Status: NOWY

Galeria:planescaper

SoGi: 28
Post Wysłany: Nie Gru 20, 2009 21:19      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Poniewaz przede mna pierwszy cykl iniekcyjny to temat jest mi coraz blizszy dlatego tez poszperalem troszke w internecie i znalazlem takze taki opis..

Iniekcja domięśniowa

Iniekcja domięśniowa jest najczęstszym sposobem administracji sterydów anabolicznych, zarówno tych na bazie oleju, jak i wody, pozwalającym na wprowadzenie substancji głęboko w tkankę mięśniową. Zapewnia w miarę szybką absorpcję, sporych ilości podawanego środka - nawet do 5ml w odpowiednim miejscu.

1. Co jest potrzebne do wykonania iniekcji domięśniowej?

* Lek, który będziemy wstrzykiwać
* Strzykawka, od 3 do 5ml
* Dwie igły - jedna do nabierania substancji (0.9 - 1.1mm), druga bezpośrednio do iniekcji (0.5 - 0.7mm)
* Spirytus salicylowy
* Waciki kosmetyczne
* Pojemnik przeznaczony do przechowywania zużytych igieł i strzykawek

Oczywiście każda iniekcja wykonywana jest nową, sterylną strzykawką i igłą. Są to akcesoria na tyle tanie i szeroko dostępne, że oszczędzanie na nich jest po prostu niepoważnym traktowaniem własnego zdrowia.

2. Jak wykonać zastrzyk?

* Zacznij od dokładnego umycia rąk detergentem
* Usuń górną część ampułki. W przypadku flakonu, z którego nabieramy substancję wielokrotnie, ściągnij nasadę i przemyj górną gumową powierzchnię wacikiem nasączonym spirytusem. Kiedy już to zrobisz, nie dotykaj tej powierzchni palcami, ani niczym innym.
* Przyłącz wyciągniętą z opakowania igłę, przeznaczoną do nabierania substancji, do końcówki strzykawki
* Ściągnij osłonkę z igły i odłóż ją na biurko
* Pociągnij za końcówkę tłoczka dokładnie tyle objętości powietrza, ile masz zamiar wstrzykiwać substancji. Nie dotykaj igły
* Wbij igłę w gumową powierzchnię góry flakonu, naciśnij tłoczek, wypychając nabrane wcześniej powietrze. Igła pozostaje we flakonie
* Odwróć flakon tak, aby powierzchnia gumowa skierowana była do dołu. Strzykawka na dole, flakon na górze
* Nabierz wymaganą ilość substancji do strzykawki, poprzez pociągnięcie tłoczka
* Kiedy już nabierzesz, sprawdź, czy obecne są pęcherzyki powietrza. Jeśli tak, pstryknij kilka razy strzykawkę, tak aby pęcherzyki poszły w górę. Minimalnie naciśnij tłoczek, usuwając wszelkie pęcherzyki
* Wyjmij igłę z flakonu, ponownie nakładając na nią plastikową osłonkę, którą wcześniej odłożyłeś na biurko. Ściągnij igłę i umieść ją w odpowiednim pojemniku
* Wyciągnij mniejszą igłę przeznaczoną do iniekcji, przyłącz do końcówki strzykawki, ściągnij osłonkę, odłóż ją
* Przemyj miejsce iniekcji nowym, nasączonym w spirytusie wacikiem kosmetycznym
* Strzykawkę trzymaj kciukiem oraz palcem wskazującym, ręką którą sprawniej się posługujesz
* W miarę szybkim ruchem wbij igłę pod kątem 90 stopni, głęboko w mięsień
* Teraz bardzo ważne! Jeszcze nie wtłaczaj. Musisz dokonać tzw. aspiracji. Pociągnij delikatnie za tłoczek. Jeśli w strzykawce nie pojawi się krew, możesz zacząć wstrzykiwać. Natomiast jeśli się pojawi, oznacza to, że trafiłeś w naczynie krwionośne. Wbicie substancji może być w tym przypadku niebezpieczne dla zdrowia. Wycofaj w takim wypadku igłę, zachowując wszelkie środki ostrożności wyrzuć ją do pojemnika i zastąp nową
* Naciskaj delikatnie tłoczek, wbijając substancję w umiarkowanym tempie około 1ml na 10 sekund. Po wtłoczeniu całości nie wyciągaj jeszcze igły. Poczekaj kilka sekund i dopiero to zrób. Igłę oczywiście wyrzucasz do pojemnika, zachowując środki ostrożności
* Przez 30 sekund przecieraj miejsce zastrzyku nasączonym w spirytusie wacikiem kosmetycznym. Następnie pozwól na wyschnięcie, kolejne 30 sekund. Pozwoli to zredukować do minimum ryzyko infekcji

3. W które miejsca wykonywać iniekcje?
Należy wybierać miejsca łatwo dostępne, pozwalające na uniknięcie trafienia w naczynie krwionośne. Staraj się zmieniać miejsca, nie wykonuj kilka razy z rzędu zastrzyku w to samo miejsce. Unikaj miejsc posiniaczonych, pokrytych bliznami, spuchniętych. Najczęściej wybieranymi miejscami są: pośladki, uda, barki, choć można wykonywać w praktycznie każdy mięsień. Te miejsca są po prostu najbezpieczniejsze i mogą przyjąć duże ilości substancji, pośladki i uda po 3ml, barki do 2ml.

pobrane z:
http://www.steroidscenter.pl/doping/iniekcja-domiesniowa.html

Suple Cartel

Status: WATERBOY

Galeria:inferno03

SoGi: 4890
Post Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 20:05      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Moj strzal w lydke _usmiech.gif
Aspiracja

Po strzale

kibicpl

Ta osoba wygra�a od�ywk� 1 raz
Status: NOWY

Galeria:kibicpl

SoGi: 539
Post Wysłany: Wto Mar 22, 2011 20:17      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
Panowie powiedzcie mi jak wygląda sprawa iniekcji winka w mięśnie. Można wbijać we wszystkie czy są jakieś ograniczenia ?
Daniel1980

Galeria:Daniel1980

SoGi: 30
Post Wysłany: Pią Paź 07, 2011 17:37      Temat postu:   Odpowiedz z cytatem
do nabierania z ampułek najlepsza igła 1.2 (różowa). Substancje są zazwyczaj gęste więc największy rozmiar najlepszy _usmiech.gif Do przetarcia miejsca podania najlepiej gotowe gaziki ze spirytusem (tzw.LEKO) Wata może zostawiać farfocle które później zapakujemy se pod skórę a to jest bezpieczne (pracuję w pogotowiu i tylko takich używamy)

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Imperium Sportu Strona Główna -> Imperium Sportu -> Doping -> Zastrzyki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: